Kindercomité

De afgelopen verkiezingen viel het ons weer op: kinderen staan aan de zijlijn van de politieke besluitvorming. Het ging vrijwel niet over ervaringen op school, online pesten, hoe kinderen beter in hun vel kunnen gaan zitten, jonge ondernemers, sexting, veiligheid op school, straat en thuis, jeugdzorg, studiekosten, adhd, autisme, eetstoornissen, schone lucht, klimaat en nog vele andere zaken waar kinderen nu of in de toekomst mee te maken krijgen.

 

Kinderen zijn zich juist heel bewust van alles wat er speelt. Ze willen graag gehoord worden. We willen ze graag een stem geven en naar ze luisteren. We hebben ons als doel gesteld om aan het einde van dit jaar een politiek partijprogramma te hebben dat geschreven is door kinderen. Dit programma willen we delen met alle politieke partijen.

 

We hebben de eerste aftrap al genomen met Ministers Elynn en Lubja. We willen met nog veel meer (groepen) kinderen interviews afnemen of een workshop met hen doen. We zijn op zoek naar kinderen in groep 7/8 en kinderen van 15-17 jaar. 

 

Heeft jouw kind ook ideeën en wil hij of zij graag een inbreng leveren? Dan kun je ons mailen op info@partijdenieuwemens.nl.

 

 

 

Volwassenen

In de Griekse tijd was in Athene de democratie zo ingericht dat inwoners over alle onderwerpen konden meestemmen. Via kiesmannen konden zij hun stem inbrengen in de council of zelf aanwezig zijn bij een vergadering. Iedereen die aanwezig was, had gelijk stemrecht: arm of rijk, opgeleid of niet. Wij willen een moderne variant van dit systeem graag weer inbrengen in onze democratie

Hoe werkt het?

Bij Partij de Nieuwe Mens horen we graag jouw stem. Op het forum van www.jouwstemteltmee.nl lezen we graag jouw mening. Heb je een idee, wil je ergens een oplossing voor of vind je dat er iets geregeld moet worden? Plaats jouw idee of oplossing in ons forum. Daarna mogen anderen op jouw idee stemmen. De ideeën met de meeste stemmen nemen we op in ons beleid. 

Natuurlijk hebben ook wij een visie en missie. Jouw ideëen moeten wel voldoen aan onze missie en visie en voldoen aan onze kernwaarden.

Het is nu nog niet zo ver, maar als we in de Tweede Kamer komen, dan leggen we alle te nemen besluiten ook voor in ons Forum. Dit wordt de 'Derde Kamer'. Je kunt dan invloed uitoefenen of een beleid wel of niet dient te worden uitgevoerd.  

Maak zelf je beleid