Tweede kamer verkiezingen & samenwerken

Bijgewerkt: feb 27

Er heerst onrust in de politieke wereld. Partijen vallen uit elkaar en er zijn veel kleine partijen die voor het eerst mee willen doen aan de verkiezingen. Zelf zijn we van mening dat we alleen mee willen doen aan de verkiezingen als we voldoende draagkracht hebben. Daarvoor willen we het liefst samenwerken met andere partijen.
We hebben de laatste maanden de samenwerking met verschillende nieuwe partijen opgezocht. Hoewel het contact met de partijen heel fijn was, bleek de tijd te kort om voor de verkiezingen van 2021 een gezamenlijke partij te vormen. Door de Corona is het nauwelijks mogelijk om elkaar 'live' te ontmoeten, waardoor het moeilijk is om elkaar te leren kennen en 'echte' gesprekken te voeren. Ook bleek de administratie soms qua tijd een probleem te zijn.


Daarom hebben we besloten om de verkiezingen in maart 2021 over te slaan. We gaan ons voorbereiden op de verkiezingen erna. Waarschijnlijk de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, maar dit kunnen ook Tweede Kamer verkiezingen zijn van een gevallen kabinet of eventuele verlate verkiezingen. Dit doen we door samenwerkingen aan te gaan, maar ook door projecten uit te rollen om onze visie al in de praktijk te brengen.


Vanuit de mensen die wij spreken blijkt dat er twee duidelijke behoeften leven op dit moment. Verbinden en het vormen van een netwerk en het geloven in een nieuwe samenleving. We willen hier graag gehoor aan geven en een verbindende factor zijn.
309 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven